10 per.
500 g. Sødmælk
100 g. Æggeblommer
150 g. Sukker
35 g. Majsstivelse
2 g. Vanillekorn
5 g. Instant kaffe pulver
Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud
og gnides ud i en smule af sukkeret for at skille dem ad.
Æggeblommer, sukker, vanillesukker, den tomme
vanillestang og kaffepulveret kommes i en gryde og piskes sammen. Mælk og
maizena tilsættes og piskes ud i æggeblandingen.
Blandingen bringes langsomt i kog under
konstant piskning. Når den når kogepunktet skal den koges igennem til den
bliver tyk – stadig under piskning – det tager 2 – 3 minutter.
Herefter hældes cremen over i en beholder med
stor overflade, dette gør at cremen nedkøles hurtigere.
Herudover skal cremen dækkes med
husholdningsfilm. Den skal lægges helt ned på den varme overflade, dette gør at
der ikke dannes kondens eller at den "trækker skind".
Herefter stilles cremen på køl til den er
helt kold - husk at fjerne den tomme vanillestang inden brug.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: AB Catering
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
AFPRØVET: NEJ
Ingen kommentarer:
Send en kommentar