200 g. Hvid
chokolade
200 g. Sukker
200 g. Vand
Vand og sukker
kommes i en gryde og stilles på komfuret på højeste varme.
Det varmes op
under omrøring til sukkeret er opløst. Et stegetermometer kommes i gryden, så
du kan holde øje med temperaturen.
Imens hakkes
chokoladen og kommes i en skål der kan tåle varme. Den skal være stor – ca. 2 –
3 liter.
Sukkerblandingen
koges til den har en temperatur på 136o. Det tager lang tid før
temperaturen når 120o, men derefter går det stærkt, så hold øje.
Chokoladen
smeltes og halvdelen af sukkerblandingen hældes over imens du piskes med en
håndmixer.
Der kommer
ikke krystaller med det samme, da chokolade og sukkersiruppen smelter sammen,
men pisk blot videre og efter et par minutter dannes de.
Under fortsat
piskning tilsættes den sidste halvdel sukkersirup, til der dannes større
krystaller.
Herefter
fordeles de på et stykke bagepapir, hvor de afkøles til de er helt sprøde.
Opbevares i lufttæt beholder.
INFO OM
RETTEN:
INSPIRATION: Danish
things.com
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Til
is, sorbet, mousse, kager eller desserter
TIPS &
TRICKS: -
ANDET: -
AFPRØVET: NEJ
Ingen kommentarer:
Send en kommentar