søndag den 28. juli 2019

Hvide chokoladekrystaller




200 g. Hvid chokolade
200 g. Sukker
200 g. Vand


Vand og sukker kommes i en gryde og stilles på komfuret på højeste varme.

Det varmes op under omrøring til sukkeret er opløst. Et stegetermometer kommes i gryden, så du kan holde øje med temperaturen.

Imens hakkes chokoladen og kommes i en skål der kan tåle varme. Den skal være stor – ca. 2 – 3 liter.

Sukkerblandingen koges til den har en temperatur på 136o. Det tager lang tid før temperaturen når 120o, men derefter går det stærkt, så hold øje.

Chokoladen smeltes og halvdelen af sukkerblandingen hældes over imens du piskes med en håndmixer.

Der kommer ikke krystaller med det samme, da chokolade og sukkersiruppen smelter sammen, men pisk blot videre og efter et par minutter dannes de.

Under fortsat piskning tilsættes den sidste halvdel sukkersirup, til der dannes større krystaller.

Herefter fordeles de på et stykke bagepapir, hvor de afkøles til de er helt sprøde. Opbevares i lufttæt beholder.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Danish things.com
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Til is, sorbet, mousse, kager eller desserter
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
AFPRØVET: NEJ

Ingen kommentarer:

Send en kommentar