2 stk. Æggeblommer
60 g. Sukker
1 tsk. Vanillesukker
15 g. Maizena
15 g. Hvedemel
2 ½ dl. Sødmælk
100 g. Chokolade – valgfri variant
Chokoladen smeltes i en skål for sig.
Æggeblommer, sukker, vanillesukker kommes i
en gryde, sammen med Maizena og hvedemel og piskes sammen til det er klumpfrit.
Mælken tilsættes lidt efter lidt, hvor der
røres mellem hver gang – sådan undgår du klumper.
Cremen varmes op til kogepunktet under
konstant omrøring. Det koges igennem 2 – 3 minutter, stadig under konstant
piskning. Det kan kræve lidt armkræfter, da det gerne skulle være godt tykt nu.
Gryden tages af varmen og den smeltede
chokolade vendes i æggebladningen.
Herefter hældes cremen over i en beholder med
stor overflade, dette gør at cremen nedkøles hurtigere.
Herudover skal cremen dækkes med
husholdningsfilm. Den skal lægges helt ned på den varme overflade, dette gør at
der ikke dannes kondens eller at den "trækker skind".
Herefter stilles cremen på køl til den er
helt kold.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: ”Kager til kaffen”
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
AFPRØVET: NEJ
Ingen kommentarer:
Send en kommentar