4 per.
1 bl. Husblas
250 g. Hytteost 4%
1 tsk. Appelsinskal ( i gram??)
1½ tsk. Vanillesukker
1½ spsk. Ahornsirup
100 g. Mørk chokolade 55%
3 stk. æggehvider
3 spsk. Appelsinsaft
PYNT:
25 g. Hasselnøddekerner
1 stk. Appelsin
Start med at rive appelsinskallen fint. Herefter
skæres bund og top af appelsinen, den stilles på den nu flade bund og skrællen
skæres af siderne fra top mod bund, så de hvide hinder osse fjernes. Vend dem
evt. og se om du har fået alt det hvide med i første omgang, ellers fjerner du
det bagefter.
Herefter lægger du appelsinen i din venstre
hånd og kniven i højre (hvis du altså er højrehåndet ellers er det omvendt ;-)
) og så skære du ned langs de hvide hinder på begge sider af appelsinbåden og
sådan fortsætter du hele vejen rundt og vupti, du har nu lavet
appelsin-fileter. Når du skærer fileterne holder du hånden hen over en
tallerken eller skål, så kan du lade fileterne falde herned i og samtidig samle
saften osse. Inden du kasserer resten af appelsinen, presser du det sidste saft
ud i skålen osse. Der tager du 3 spiseskefulde fra, som skal bruges til
moussen.
Husblassen lægges i blød i koldt vand i 5
minutter.
Hytteosten kommes i en blender eller minihakker
og blendes til en helt glat konsistens.
Vanillesukker, sirup og 1 tsk. appelsinskal
komme ned til hytteosten og der blendes yderligere i 30 sekunder.
Chokoladen hakkes fint og smeltes over
vandbad.
Æggehviderne piskes stive i en ren skål.
Halvdelen af hytteostbladningen vendes i
chokoladen. Dette vendes forsigtigt rundt. Bagefter tilsættes resten af
chokoladen og vendes i.
Så tager du husblassen op af
iblødsætnings-vandet, med det vand der hænger ved – altså det skal IKKE vrides 😉 Det kommes
i en gryde og smeltes ved svag varme under omrøring, til det bobler i bunden.
Herefter tages gryden af varmen og appelsinsaften
røres i. Er temperaturen stadig meget høj deri, tilsættes lidt af hytteostblandingen
under omrøring.
Husblasblandingen vendes i hytteostblandingen
og tilslut foldes de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i.
Moussen fordeles i 4 portionsglas, som dækkes
til og stilles på køl i minimum 4 timer, men gerne natten over.
Inden servering ristes hasselnødderne, hakkes
groft og afkøles. Appelsinfileterne duppes tørre med noget køkkenrulle. Begge
deles fordeles ovenpå mousserne.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Arla
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
AFPRØVET: NEJ
Ingen kommentarer:
Send en kommentar