søndag den 28. juli 2019

Chokolademousse med hytteost


4 per.
1 bl. Husblas
250 g. Hytteost 4%
1 tsk. Appelsinskal ( i gram??)
1½ tsk. Vanillesukker
1½ spsk. Ahornsirup
100 g. Mørk chokolade 55%
3 stk. æggehvider
3 spsk. Appelsinsaft

PYNT:
25 g. Hasselnøddekerner
1 stk. Appelsin


Start med at rive appelsinskallen fint. Herefter skæres bund og top af appelsinen, den stilles på den nu flade bund og skrællen skæres af siderne fra top mod bund, så de hvide hinder osse fjernes. Vend dem evt. og se om du har fået alt det hvide med i første omgang, ellers fjerner du det bagefter.

Herefter lægger du appelsinen i din venstre hånd og kniven i højre (hvis du altså er højrehåndet ellers er det omvendt ;-) ) og så skære du ned langs de hvide hinder på begge sider af appelsinbåden og sådan fortsætter du hele vejen rundt og vupti, du har nu lavet appelsin-fileter. Når du skærer fileterne holder du hånden hen over en tallerken eller skål, så kan du lade fileterne falde herned i og samtidig samle saften osse. Inden du kasserer resten af appelsinen, presser du det sidste saft ud i skålen osse. Der tager du 3 spiseskefulde fra, som skal bruges til moussen.

Husblassen lægges i blød i koldt vand i 5 minutter.

Hytteosten kommes i en blender eller minihakker og blendes til en helt glat konsistens.

Vanillesukker, sirup og 1 tsk. appelsinskal komme ned til hytteosten og der blendes yderligere i 30 sekunder.

Chokoladen hakkes fint og smeltes over vandbad.

Æggehviderne piskes stive i en ren skål.

Halvdelen af hytteostbladningen vendes i chokoladen. Dette vendes forsigtigt rundt. Bagefter tilsættes resten af chokoladen og vendes i.
Så tager du husblassen op af iblødsætnings-vandet, med det vand der hænger ved – altså det skal IKKE vrides 😉 Det kommes i en gryde og smeltes ved svag varme under omrøring, til det bobler i bunden.

Herefter tages gryden af varmen og appelsinsaften røres i. Er temperaturen stadig meget høj deri, tilsættes lidt af hytteostblandingen under omrøring.

Husblasblandingen vendes i hytteostblandingen og tilslut foldes de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i.

Moussen fordeles i 4 portionsglas, som dækkes til og stilles på køl i minimum 4 timer, men gerne natten over.

Inden servering ristes hasselnødderne, hakkes groft og afkøles. Appelsinfileterne duppes tørre med noget køkkenrulle. Begge deles fordeles ovenpå mousserne.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Arla
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
AFPRØVET: NEJ

Ingen kommentarer:

Send en kommentar