5 per.
660 g. Citron
120 g. Pasteuriseret helæg
75 g. Sukker
350 g. Piskefløde
6 g. Husblas
Husblassen lægges i blød i koldt vand, i
mindst 10 minutter.
Citronerne halveres. De lægges på en
brandvarm pande med skærefladen ned mod panden. De tilberedes til skæreflade er
sorte.
Saften presses ud af citronerne - du skal
bruge XX dl.
Æg og sukker piskes til en lyst og skummende
æggesnaps. Fløden piskes til en blød skum.
Nu er det vigtigt at alt er klart, inden du
giver dig i kast med husblassen. Altså sprøjtepose, serverings-skåle,
dejskraber osv. ligger fremme på bordet.
Husblassen tages op af vandet, med det vand
der hænger ved – altså det skal IKKE vrides 😉 Det kommes i en gryde og smeltes ved
svag varme under omrøring, til det bobler i bunden. Gryden tages af varmen og
citronsaften tilsættes under omrøring.
Er det stadig meget varm, kan der tilsættes
en smule af fløden, under omrøring, for at udligne temperaturforskellene
Herefter hældes husblassen i æggesnapsen
under konstant omrøring. Og tilslut vendes flødeskummet forsigtigt i. Desserten
anrettes nu i portionsglas, dybe tallerkner eller en stor skål. Den stilles på
køl minimum 3 – 4 timer, til den har sat sig.
Inden servering pyntes fromagen.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: AB Catering
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: i stedet for en pande, kan en varm
grill også bruges.
AFPRØVET: NEJ
Ingen kommentarer:
Send en kommentar