søndag den 28. juli 2019

Citronfromage med grillet citron


5 per.
660 g. Citron
120 g. Pasteuriseret helæg
75 g. Sukker
350 g. Piskefløde
6 g. Husblas


Husblassen lægges i blød i koldt vand, i mindst 10 minutter.

Citronerne halveres. De lægges på en brandvarm pande med skærefladen ned mod panden. De tilberedes til skæreflade er sorte.

Saften presses ud af citronerne - du skal bruge XX dl.

Æg og sukker piskes til en lyst og skummende æggesnaps. Fløden piskes til en blød skum.

Nu er det vigtigt at alt er klart, inden du giver dig i kast med husblassen. Altså sprøjtepose, serverings-skåle, dejskraber osv. ligger fremme på bordet.

Husblassen tages op af vandet, med det vand der hænger ved – altså det skal IKKE vrides 😉 Det kommes i en gryde og smeltes ved svag varme under omrøring, til det bobler i bunden. Gryden tages af varmen og citronsaften tilsættes under omrøring.

Er det stadig meget varm, kan der tilsættes en smule af fløden, under omrøring, for at udligne temperaturforskellene

Herefter hældes husblassen i æggesnapsen under konstant omrøring. Og tilslut vendes flødeskummet forsigtigt i. Desserten anrettes nu i portionsglas, dybe tallerkner eller en stor skål. Den stilles på køl minimum 3 – 4 timer, til den har sat sig.

Inden servering pyntes fromagen.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: AB Catering
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: i stedet for en pande, kan en varm grill også bruges.
AFPRØVET: NEJ

Ingen kommentarer:

Send en kommentar