mandag den 3. juni 2019

Morfars sommerkage


Xx per.
400 g. Usaltet smør
400 g. Sukker
7 stk. Æggeblommer
4 dl. Mælk
275 g. Hvedemel
5 ½ tsk. Bagepulver

5 stk. Æggehvider
300 g. Sukker
3 tsk. Vanillesukker
100 g. Makroner

PYNT:
½ l. Piskefløde
1 tsk. Vanillesukker
2 ½ dl. Cremefraiche 9 %
Frugt – f.eks. jordbær, kiwi


Smørret smeltes og afkøles. Herefter piskes det sammen med sukkeret.

Æggeblommer, mælk, mel og bagepulver tilsættes og piskes det til har en ensartet konsistens. Dejen hældes i en papirbeklædt bradepande (den fra ovnen) – det er rigtigt nok at den er meget flydende.

Bages ved 180o i ca. 20 minutter, til den er flot gylden.

Æggehviderne piskes stive, hvorefter sukker og vanillesukker kommes i. Makronerne knuses og vendes i æggehvideblandingen.

Makronmassen fordeles over bunden, som stilles tilbage i ovnen.

Bages ved 180o i yderligere 20 – 25 minutter. Herefter afkøles den.

Når den er helt kold, lægges en ren bageplade ovenpå og den mases ned i kagen, så den bliver flad.

Til pynten piskes fløden til en stiv skum. Cremefraiche og vanillesukker vendes forsigtigt i fløden. Blandingen fordeles ovenpå kagen og der afpyntes med frisk frugt.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Grillguru.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
AFPRØVET: NEJ

Ingen kommentarer:

Send en kommentar