tirsdag den 4. juli 2017

Tandoori kylling


5 – 6 per.
700 g. Kylling uden ben
300 g. Græsk yoghurt 10 %
40 g. Tandoori Masala – jeg brugte den fra Khanum

SAUCE:
1 spsk. Olie – til stegning
150 g. Løg
4 fed Hvidløg
70 g. Tomatpure
2 dl. Piskefløde
2 dl. Hønsefond
Citronsaft
Salt
Maizena – til jævning


Dagen før servering:
Kyllingen skæres i mundrette stykker.
Yoghurt og krydderblandingen røres sammen og kyllingen vendes i. Stilles på køl til dagen efter.

På serveringsdagen:
Kylling og marinaden kommes i et fad.

Steges ved 250o i ca. 15 minutter.

Imens laves saucen:
Løgene skrælles og hakkes groft. Hvidløgene pilles og hakkes fint.

Olien kommes i en gryde og varmes op. Løgene sauteres heri til de er gennemsigtige. Hvidløg og tomatpure tilsættes, sammen med vand og saucen bringes i kog. Lad den småsimre i 5 – 10 minutter hvorefter kyllingen og marinaden hældes i saucen, sammen med fløde. Saucen varmes igennem og smages til med salt og citronsaft.

Er den for tyk tilsættes lidt ekstra vand, er den for tynd tilsættes lidt maizenamel rør ud i en smule vand.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Ris, salat eller bønner
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
AFPRØVET: Juli 2017
LINK: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar