tirsdag den 4. juli 2017

Rabarbertærte med kokosremonce


10 per.
MØRDEJ:
1 nip Salt
1 stk. Æg
50 g. Mandelmel
70 g. Flormelis
150 g. Hvedemel
125 g. Smør - blødt

KOKOSREMONCE:
1 spsk. Hvedemel
100 g. Rørsukker
100 g. Smør - blødt
50 g. Kokosmel
½ st. vanille
2 stk. Æg
100 g. Marcipan

RABARBERFYLD:
400 g. Rabarber
40 g. Flormelis
1 spsk. Kartoffelmel
1 tsk. Kanel

MARENGS:
4 stk. Æggehvider
200 g. Sukker
1 tsk. Eddike


Start med mørdejen:
Mel, flormelis, mandelmel og salt blandes sammen. Smørret tilsættes og smuldres ud i de tørre ingredienser. Ægget tilsættes og dejen samles hurtigt, uden at ælte den for meget. Den pakkes ind og stilles på køl i 15 minutter.

En smule af dejen tages fra, som der formes små blade af. Disse kommes på en papirbeklædt bageplade og bages ved 200o i ca. XX minutter. De skal være gyldne.

Resten af dejen rulles ud og kommes i en smurt tærteform (Ca. XX – XX cm.) Den prikkes med en gaffel.

Forbages ved 200o i ca. 10 minutter.

Og så til remonce og rabarberfyld:
Alle ingredienserne til remoncen blandes godt sammen og fordeles i bunden af den forbagte bund.

Rabarberne skæres i stykker på ca. 1 cm. Disse vendes sammen med flormelis, kartoffelmel og kanel, inden det fordeles ovenpå remoncen.

Bages ved 200o i ca. 25 – 30 minutter. Hvorefter tærten afkøles.

Og tilslut til marengsen:
Æggehviderne piskes stive, sammen med sukker og eddike, til det bliver til en tyk og luftig tyk marengs. Det kommes i en sprøjtepose med stjernetyl i og sprøjtes i mønster eller rosetter på tærten.

Marengstoppene brændes forsigtig med en gasbrænder til de er gyldne.

Ved servering:
Tærten pyntes med mørdejsbladene og serveres med flødeskum eller cremefraiche til.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Den store bagedyst på dr.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Flødeskum eller cremefraiche
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
AFPRØVET: NEJ
LINK: 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar