8 per.
KAGE:
500 g. Rabarber - friske
1 st. Vanille
400 g. Sukker
400 g. Smør
400 g. Æg – Svarer ca. 6 – 7 stk. æg
400 g. Hvedemel
2 tsk. Bagepulver
MARENGS:
2 dl. Æggehvider
350 g. Sukker - evt. flormelis
3-4 tsk. Lakridssirup
Start
med at lave kagen:
Rabarberne skæres i stykker á 1 cm.
Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
De gnides ud i en smule af sukkeret for at skille dem af.
Sukker, vanillesukker og smør piskes sammen
til en blød masse. Æggene tilsættes et af gangen. Tilslut piskes mel og
bagepulver i.
2/3 af rabarber stykkerne vendes i dejen inden
den hældes i en smurt bradepande (Ca. 25 x 35 cm.) Den sidste 1/3 fordeles over
dejen og trykkes lidt ned i overfladen.
Bages ved 180o i ca. 30 minutter.
Og så marengsen:
Æggehviderne
piskes stive, hvorefter at sukkeret tilsættes lidt af gangen. Tilslut kommes
lakridssiruppen i (ca. 3 – 4 tsk.)
Marengsen sprøjtes eller smøres på kagen og
dens stilles til bage i oven.
Bages ved 180o i ca. 20 minutter
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Den store bagedyst - dr.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
AFPRØVET: NEJ
Ingen kommentarer:
Send en kommentar