torsdag den 16. marts 2017

Svesketærte


?? per.
DEJ:
200 g. Hvedemel
1 tsk. Vanillesukker
1 tsk. Bagepulver
2 spsk. Sukker
125 g. Smør
2 stk. Æggeblommer

MOS:
200 g. Svesker - uden sten
80 g. Sukker

MARENGE:
2 stk. Æggehvider
125 g. Sukker
1 tsk. Mandelessens


Mel, vanillesukker, sukker og bagepulver blandes sammen. Smørret skæres i små tern og gnides ud heri. Dejen samles med æggeblommerne, pakkes ind i film og lægges på køl i ca. 30 minutter.

Sveskerne skæres i mindste stykker og kommes i en gryde sammen med sukkeret. Det koges til mos og afkøles bagefter.

Til marengsen piskes æggehviderne stive, 1/3 af sukkeret tilsættes og det piskes til en sej masse. Resten af sukkeret og mandelessensen røres i.

2/3 af delen rulles ud til ca. 3 mm tykkelse og kommes i en smurt tærteform (ca. 23 cm.)

Mosen fordeles på bunden og marengsen ovenpå mosen.

Resten af dejen rulles ud, også til en tykkelse på ca. 3 mm. Og skæres ud i strimler på 1 cm. Disse lægges over tærten i et fletmønster.

Bages ved 175° varmluft i 25 minutter.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Familiejournat.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
AFPRØVET: NEJ

Ingen kommentarer:

Send en kommentar