?? per.
DEJ:
200 g. Hvedemel
1 tsk. Vanillesukker
1 tsk. Bagepulver
2 spsk. Sukker
125 g. Smør
2 stk. Æggeblommer
MOS:
200 g. Svesker - uden sten
80 g. Sukker
MARENGE:
2 stk. Æggehvider
125 g. Sukker
1 tsk. Mandelessens
Mel, vanillesukker, sukker og bagepulver
blandes sammen. Smørret skæres i små tern og gnides ud heri. Dejen samles med
æggeblommerne, pakkes ind i film og lægges på køl i ca. 30 minutter.
Sveskerne skæres i mindste stykker og kommes
i en gryde sammen med sukkeret. Det koges til mos og afkøles bagefter.
Til marengsen piskes æggehviderne stive, 1/3
af sukkeret tilsættes og det piskes til en sej masse. Resten af sukkeret og
mandelessensen røres i.
2/3 af delen rulles ud til ca. 3 mm tykkelse
og kommes i en smurt tærteform (ca. 23 cm.)
Mosen fordeles på bunden og marengsen ovenpå
mosen.
Resten af dejen rulles ud, også til en
tykkelse på ca. 3 mm. Og skæres ud i strimler på 1 cm. Disse lægges over tærten
i et fletmønster.
Bages ved 175° varmluft i 25 minutter.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Familiejournat.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
AFPRØVET: NEJ
Ingen kommentarer:
Send en kommentar