8 per.
DEJ:
175 g. Hvedemel
75 g. Smør
25 g. Mørk chokolade - revet
25 g. Flormelis
1 stk. Æg
1 – 2 tsk. Koldt vand
FYLD:
50 g. Maizena
3 stk. Æggeblommer
25 g. Sukker
½ st. Vanille
6 dl.
Mælk
175 g. Mørk chokolade
MARENGS:
3 stk. Æggehvider
175 g. Sukker
25 g. Hasselnødder – ristede & finthakkede
Først
laves dejen:
Melet sies ned i en skål, smørret skæres i
små stykker og gnides ind i melet med fingrene. Chokolade, flormelis og ægget
tilsættes og røres sammen med melet og smørret. Derudover tilsættes der lige
akkurat nok vand til at blandingen kan samle sig til en fast dej. Dejen æltes
godt i gennem, pakkes ind og lægges i køleskab i ca. 30 min. Dejen rulles ud og
lægges i en smurt tærteform (ca. 23 cm. i diameter).
Tærtebunden blind-bages ved 200o
i ca. 15 minutter.
Efter de 15 minutter fjernes bønner og papir
og bunden bages endnu 5 minutter.
Dernæst
tilberedes fyldet:
Vanillestangen flækkes, kornene skrabes ud og
gnides ud i en smule af sukkeret for at skille kornene ad.
Maizena, æggeblommer, sukker, vanille og en
smule af mælken røres sammen, hvorefter resten af mælken bringes i kog. Når
mælken koger hældes det over æggeblandingen under omrøring. Blandingen kommes i
en gryde og koges i ca. 2 min. under omrøring, til den bliver tyk. Chokoladen
tilsættes og der røres rundt indtil, at den er smeltet. Fyldet kommes over
bunden og glattes ud.
Herefter
laves marengsen:
Æggehviderne piskes stive og sukkeret
tilsættes lidt efter lidt, indtil at blandingen er stiv og skinnende. De
hakkede nødder røres i marengsen. Tilslut fordeles dejen over tærten og der
laves små toppe i den med bagsiden af en ske. Tærten stilles i ovnen under en
forvarmet grill, indtil at toppene er gyldne.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Husker det ikke
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Kan serveres både kold og varm, evt. med råcreme til.
TIPS & TRICKS: Blind-bagning gøres ved at lægge et stk. bagepapir ovenpå tærten og fylde op med tørrede bønner
ANDET: En variation af kagen kan være at anvende 200 g. hakket hvid chokolade i stedet for den mørke i fyldet og undlad sukkeret. Erstat de hakkede hasselnødder i marengsen med fintreven skal af appelsin.
AFPRØVET: NEJ
LINK: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar