10 per.
MØRDEJ:
2 tsk. Usødet kakao
FYLD:
4 tsk. Gelatinepulver
3 spsk. Koldt vand
3 stk. Æggeblommer
1 spsk. Maizena
2
spsk. Espressokaffe
- fint malet
PYNT:
1 ½ dl. Piskefløde
1 ½ dl. Cremefraiche
Chokoladespåner
Start
med at lave mørdejen:
Mel og kakaopulver sigtes i en skål. Smørret
skæres i små stykker og gnides ud i melblandingen med fingrene. Sukkeret
tilsættes og det blandes til en dej. Dejen presses ud i bunden af en smurt
tærteform ( gerne med løs bund, ca. 20 cm. i diameter og med en dybde på ca. 5
cm.) og op ad siderne af formen i et jævnt lag.
Bages ved 180o i ca. 20
minutter. Og afkøles.
Imens
laves fyldet:
Start med at drysse gelatine pulveret over
vandet i en lille skål, og lad der så stå og trække.
Sukker, æggeblommer, maizena og en smule af
mælken piskes godt sammen. Resten af mælken bringes i kog. Og sammen med
kaffepulveret og hældes det derefter over æggeblandingen under piskning.
Blandingen kommes tilbage i gryden og varmes forsigtigt op under omrøring,
indtil at det bliver tykt.
Gryden tages af varmen og gelatinen piskes i,
til at den er opløst. Chokoladen tilsættes og der røres rundt indtil, at den er
smeltet.
Lad derpå fyldes afkøle en smule og hæld det
dernæst over tærtebunden.
Tærten stille i køleskab, til den er fast.
Servering:
Fløde piskes og cremefraichen vendes i.
Tærten tages ud af formen og anrettes på et fad. Flødeblandingen fordeles over
tærten og der drysses med chokolade spåner.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Husker det ikke
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
AFPRØVET: NEJ
LINK: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar