onsdag den 15. marts 2017

Blød chokoladetærte


10 per.
MØRDEJ:
175 g. Hvedemel
2 tsk. Usødet kakao
125 g. Smør
25 g. Sukker

FYLD:
4 tsk. Gelatinepulver
3 spsk. Koldt vand
125 g. Sukker
3 stk. Æggeblommer
1 spsk. Maizena
6 dl. Mælk
2 spsk. Espressokaffe - fint malet
350 g. Chokolade mærk – i små tern

PYNT:
1 ½ dl. Piskefløde
1 ½ dl. Cremefraiche
Chokoladespåner


Start med at lave mørdejen:
Mel og kakaopulver sigtes i en skål. Smørret skæres i små stykker og gnides ud i melblandingen med fingrene. Sukkeret tilsættes og det blandes til en dej. Dejen presses ud i bunden af en smurt tærteform ( gerne med løs bund, ca. 20 cm. i diameter og med en dybde på ca. 5 cm.) og op ad siderne af formen i et jævnt lag.

Bages ved 180o i ca. 20 minutter. Og afkøles.

Imens laves fyldet:
Start med at drysse gelatine pulveret over vandet i en lille skål, og lad der så stå og trække.

Sukker, æggeblommer, maizena og en smule af mælken piskes godt sammen. Resten af mælken bringes i kog. Og sammen med kaffepulveret og hældes det derefter over æggeblandingen under piskning. Blandingen kommes tilbage i gryden og varmes forsigtigt op under omrøring, indtil at det bliver tykt.

Gryden tages af varmen og gelatinen piskes i, til at den er opløst. Chokoladen tilsættes og der røres rundt indtil, at den er smeltet.

Lad derpå fyldes afkøle en smule og hæld det dernæst over tærtebunden.

Tærten stille i køleskab, til den er fast.

Servering:
Fløde piskes og cremefraichen vendes i. Tærten tages ud af formen og anrettes på et fad. Flødeblandingen fordeles over tærten og der drysses med chokolade spåner.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Husker det ikke
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
AFPRØVET: NEJ
LINK: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar