onsdag den 15. marts 2017

Applecurd


4 glas
500 g. Æbler - renset vægt
1 stk. Citron - saft fra
Vand
500 g. Sukker
125 g. Smør
5 stk. Æg



Æblerne skrælles og kernehuset fjernes. De skæres i små tern og dryppes med citronsaft efterhånden som de skæres så de ikke bliver brune.

De kommes i en gryde og koges møre med en smule vand. Mængden af vand afhænger af sort og modenhed. Men start med 1 dl. og tilføj mere efter behov.

De kogte æbler blendes til en glat puré.

Puréen kommes i en varmefast skål sammen med sukker og smør. Skålen kommes over et vandbad og ingredienserne smeltes sammen under omrøring.

Æggene piskes sammen og hældes i æbleblandingen, under vedvarende piskning, så snart at smør og sukker er smeltet. Det skal gå lidt tjept, da æblecremen hurtigt bliver så varm at æggene vil koagulere.

Curden hældes på rene skolde glas og låget lægges på og lukkes.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Valbylille.dk
FRYSEEGNET: JA (??)
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
AFPRØVET: NEJ
LINK: 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar