4 glas
500 g. Æbler - renset vægt1 stk. Citron - saft fra
Vand
500 g. Sukker
125 g. Smør
5 stk. Æg
Æblerne
skrælles og kernehuset fjernes. De skæres i små tern og dryppes med citronsaft
efterhånden som de skæres så de ikke bliver brune.
De
kommes i en gryde og koges møre med en smule vand. Mængden af vand afhænger af
sort og modenhed. Men start med 1 dl. og tilføj mere efter behov.
De
kogte æbler blendes til en glat puré.
Puréen
kommes i en varmefast skål sammen med sukker og smør. Skålen kommes over et
vandbad og ingredienserne smeltes sammen under omrøring.
Æggene
piskes sammen og hældes i æbleblandingen, under vedvarende piskning, så snart
at smør og sukker er smeltet. Det skal gå lidt tjept, da æblecremen hurtigt
bliver så varm at æggene vil koagulere.
Curden
hældes på rene skolde glas og låget lægges på og lukkes.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION: Valbylille.dk
FRYSEEGNET:
JA (??)
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
AFPRØVET:
NEJ
Ingen kommentarer:
Send en kommentar