torsdag den 23. marts 2017

Appelsinkage med appelsinglasur


6 per.
100 g. Sukker
100 g. Marcipan - revet
100 g. Smør - blødt
2 stk. Æg
½ stk. Appelsin – saft og skal fra
1 tsk. bagepulver 
50 g. Hvedemel

GLASUR:
150 g. Flormelis
½ stk. Appelsin saft
Hakkede mandler – til pynt


Marcipanen piskes sammen med sukkeret. Smørret skæres i små stykker og piskes sammen med marcipanblandingen.

Appelsinsaft og –skal tilsættes og derefter æggene enkeltvis. Pisk godt mellem hvert. Tilslut vendes mel og bagepulver i.

Dejen kommes i en smurt springform, men bagepapir i bunden.

Bages ved 180o i ca. 25 minutter, til den er gennembagt. Herefter afkøles den.

En glasur røres sammen af flormelis og appelsin saft. Dette fordeles ovenpå den kolde kage og tilslut drysses der med lidt hakkede mandler.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Sund for to
FRYSEEGNET: JA - uden glasur
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Erstat appelsin med lime eller citron
AFPRØVET: NEJ
LINK: 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar