torsdag den 19. marts 2020

Chokolademandelbund med rabarberskum


8 per.
BUND:
4 ½ stk. Æggehvider
200 g. Sukker
200 g. Mandler
3 spsk. Kakao

RABARBERSKUM:
300 g. Rabarber
160 g. Rørsukker
15 g. Kartoffelmel
1 st. Vanille

½ l. Piskefløde
50 g. Mørk chokolade

PYNT:
250 g. Hindbær
50 g. Mørk chokolade


Start med bunden:
Hviderne piskes stive. Sukkeret tilsættes og der skal piskes igen til, hviderne er glatte og blanke.

Mandlerne hakkes groft. De kommes i æggehviderne, sammen med kakaoen som sigtes deri. Det vendes forsigtigt sammen og dejen fordeles i en springform (ca. 24 cm. i diameter), der er foret med bagepapir.

Bages ved 175o i ca. 25 – 30 minutter. Herefter afkøles den helt.

Og så til skummet:
Rabarberne renses og skæres i stykker på ca. 2 cm. De fordeles i et ovnfastfast.

Vanillestangen halveres, flækkes og kornene skrabes ud. De gnides ud i en smule af sukkeret, for at skille dem af.

Sukker, vanillesukker og kartoffelmel drysses over rabarberne. Den tomme vanille stang lægges ved rabarberne.

Bages ved 175o i ca. 30 minutter. Herefter afkøles de helt.

Den tomme vanillestang fjernes og rabarberne røres sammen til en ensartet masse.

Chokoladen hakkes og fløden piskes til skum. Begge dele vendes sammen med rabarberne.

Skummet fordeles ovenpå kagebunden og der pyntes med hindbær og høvlet mørk chokolade.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Femina
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Bunden kan sagtens bages i forvejen. Vent med at samle kagen til lige inden servering.
AFPRØVET: NEJ

Ingen kommentarer:

Send en kommentar