8 per.
BUND:
4 ½ stk. Æggehvider
200 g. Sukker
200 g. Mandler
3 spsk. Kakao
RABARBERSKUM:
300 g. Rabarber
160 g. Rørsukker
15 g. Kartoffelmel
1 st. Vanille
½ l. Piskefløde
50 g. Mørk chokolade
PYNT:
250 g. Hindbær
50 g. Mørk chokolade
Start
med bunden:
Hviderne piskes stive. Sukkeret tilsættes og
der skal piskes igen til, hviderne er glatte og blanke.
Mandlerne hakkes groft. De kommes i
æggehviderne, sammen med kakaoen som sigtes deri. Det vendes forsigtigt sammen
og dejen fordeles i en springform (ca. 24 cm. i diameter), der er foret med
bagepapir.
Bages ved 175o i ca. 25 – 30
minutter. Herefter afkøles den helt.
Og
så til skummet:
Rabarberne renses og skæres i stykker på ca.
2 cm. De fordeles i et ovnfastfast.
Vanillestangen halveres, flækkes og kornene
skrabes ud. De gnides ud i en smule af sukkeret, for at skille dem af.
Sukker, vanillesukker og kartoffelmel drysses
over rabarberne. Den tomme vanille stang lægges ved rabarberne.
Bages ved 175o i ca. 30 minutter.
Herefter afkøles de helt.
Den tomme vanillestang fjernes og rabarberne
røres sammen til en ensartet masse.
Chokoladen hakkes og fløden piskes til skum.
Begge dele vendes sammen med rabarberne.
Skummet fordeles ovenpå kagebunden og der
pyntes med hindbær og høvlet mørk chokolade.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Femina
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Bunden kan sagtens bages i forvejen.
Vent med at samle kagen til lige inden servering.
AFPRØVET: NEJ
Ingen kommentarer:
Send en kommentar