onsdag den 25. juli 2018

Vanilleis med solbær swirl


Ca. 6 per.
IS:
½ l. Sødmælk
½ l. Piskefløde
100 g. Sukker
100 g. Glukose
1 st. Vanille
1 nip Salt

6 stk. Æggeblommer
50 g. Sukker – til piskning

SOLBÆRSIRUP:
300 g solbær
200 g sukker


Start med isen:
Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud, de gnides i en smule af sukkeret, for at skille dem af.

Vanillesukker, den tomme vanillestang, glukose, sukker, salt, mælk og fløde kommes i en gryde og bringes i kog under svag varme under jævnligt omrøring. Sukker og glukose skal være smeltet inden du tager det af varmen.

Æggeblommer piskes lyst og luftigt med 50 g. sukker

Halvdelen af den varme mælk piskes i æggemassen, hvorefter det hældes tilbage i gryden. Det piskes over svag varme til massen tykner (max 83o) Det tager ca. 5 minutter, så husk tålmodighed.

Ismassen hældes i en kold skål, imens der stadig piskes. Det stilles i køleskab til det er helt afkølet.

Isen hældes i ismaskinen og fryses til den har softice konsistens.
Du kan sagtens fryses den direkte i fryseren, i så fald skal du hver ½ time røres den igennem for at undgå iskrystaller.

Solbær swirl:
Solbær og sukker kommes i en gryde Det bringes i kog og småsimre til sukkeret er smeltet. Lad det simre i yderligere 3 – 4 minutter. Hvis du ønsker en glat sirup sigter du bærerne fra nu, du kan også nøjes med at sigte halvdelen af dem fra.

Siruppen kommes i en skål og afkøles helt.

Samling:
Når isen er færdig i ismaskinen (eller halvfrosset i fryseren) fordeler du siruppen deri og laver fine swirl, gerne med en strikkeping eller træspyd. Isen kommes tilbage i fryseren.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Louisa Lorang
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
AFPRØVET: NEJ
LINK: 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar