Ca. 6 per.
IS:
½ l. Sødmælk
½ l. Piskefløde
100 g. Sukker
100 g. Glukose
1 st. Vanille
1 nip Salt
6 stk. Æggeblommer
50 g. Sukker – til piskning
SOLBÆRSIRUP:
300 g solbær
200 g sukker
Start
med isen:
Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud,
de gnides i en smule af sukkeret, for at skille dem af.
Vanillesukker, den tomme vanillestang,
glukose, sukker, salt, mælk og fløde kommes i en gryde og bringes i kog under
svag varme under jævnligt omrøring. Sukker og glukose skal være smeltet inden
du tager det af varmen.
Æggeblommer piskes lyst og luftigt med 50 g.
sukker
Halvdelen af den varme mælk piskes i
æggemassen, hvorefter det hældes tilbage i gryden. Det piskes over svag varme
til massen tykner (max 83o) Det tager ca. 5 minutter, så husk
tålmodighed.
Ismassen hældes i en kold skål, imens der
stadig piskes. Det stilles i køleskab til det er helt afkølet.
Isen hældes i ismaskinen og fryses til den
har softice konsistens.
Du kan sagtens fryses den direkte i fryseren,
i så fald skal du hver ½ time røres den igennem for at undgå iskrystaller.
Solbær
swirl:
Solbær og sukker kommes i en gryde Det
bringes i kog og småsimre til sukkeret er smeltet. Lad det simre i yderligere 3
– 4 minutter. Hvis du ønsker en glat sirup sigter du bærerne fra nu, du kan
også nøjes med at sigte halvdelen af dem fra.
Siruppen kommes i en skål og afkøles helt.
Samling:
Når isen er færdig i ismaskinen (eller
halvfrosset i fryseren) fordeler du siruppen deri og laver fine swirl, gerne
med en strikkeping eller træspyd. Isen kommes tilbage i fryseren.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Louisa Lorang
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
AFPRØVET: NEJ
Ingen kommentarer:
Send en kommentar