tirsdag den 31. juli 2018

Havregrynskage med marengs



XX per.
BUNDEN:
250 g. Havregryn
150 g. Rørsukker
175 g. Smør
3 stk. Æggeblommer

TOPPING:
3 stk. Æggehvider
100 g. Rørsukker
100 g. Mandler


Smørret smeltes og afkøles let.

Havregryn og sukker blandes vendes sammen, inden smørret røres i dejen. Lad det nu stå og trække 5 – 10 minutter.

Æggene deles i blommer og hvider. Blommerne røres i havregrynmassen. Dejen kommes i en smurt bradepande (ca. 20 x 30 cm.) eller stor smurt tærteform. Tryk den gerne lidt sammen.

Bages ved 175o i ca. 8 – 10 minutter.

Imens bundes bager piskes æggehviderne helt stive. Sukkeret tilsættes lidt af gangen imens der stadig piskes. Mandlerne hakkes groft.

Kagen tages ud af ovnen, marengsen fordeles hurtigt henover kagen. Mandlerne drysses på og kagen stilles tilbage i ovnen.

Bages ved 150o i 20 – 25 minutter. Marengsen skal være gyldent og gennembagt. Ved hjælp af en gaffel kan du tjekke om den er færdigbagt.





INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Cookingclub.dk
FRYSEEGNET: ??
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Bruger du en stor bradepande eller form med meget tyk bund, skal bagetiden øges med et par minutter.
AFPRØVET: NEJ

Ingen kommentarer:

Send en kommentar