søndag den 26. februar 2017

Frugttærter med citroncreme


8-12 små stk.
BUNDE:
½ st. Vanille
100 g. Flormelis
300 g. Hvedemel
150 g. Smør - blødt
1 stk. Æg
8-12 små tærteforme - eller linseforme

CITRONCREME:
40 g. Smør
2 stk. Æg
75 g. Sukker
1 stk. Citron – skal og saft fra

PYNT:
250 g. Blandede friske bær
20 g. Flormelis


Start med bunden:
Vanillestangen flækkes, kornene skrabes ud og gnides ud i lidt af flormelissen for at skille dem ad.
Flormelis, vanilleflormelis, mel og smør blandes sammen. Ægget tilsættes og dejen samles hurtigt. De pakkes ind i husholdningfilm og stilles på køl i ca. 30 minutter.

Dejen rulles ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 4 mm. Der udstikkes små cirkler med en udstiksform (eller et glas), med 1 cm. større diameter end den form du skal bage dejen i.
Dejcirklerne trykkes godt ned i de smurte forme og al overflødig dej fjernes.

Bundene bages ved 190o i ca. 5 minutter, til de er gyldne. Herefter afkøles de.

Cremen:
Start med at rive citronskallen fint og presse saften derud af bagefter.

Smørret smeltes ved svag varme. Æg, sukker, citronsaft og -skal tilsættes og cremen koges op under konstant piskning.

Cremen hældes over i en skål og afkøles helt – pisk jævnligt deri, til den er helt kold.

Servering:
Cremen fordeles i tærtebundene og pyntes med friske bær. Lad dem stå på køl til de skal serveres og lige inden drysses de med sigtet flormelis.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Femina.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Både bunde og creme kan tilberedes dagen før servering
AFPRØVET: -
LINK: 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar