8-12 små stk.
BUNDE:
½ st. Vanille
100 g. Flormelis
300 g. Hvedemel
150 g. Smør - blødt
1 stk. Æg
8-12 små tærteforme - eller linseforme
CITRONCREME:
40 g. Smør
2 stk. Æg
75 g. Sukker
1 stk. Citron – skal og saft fra
PYNT:
250 g. Blandede friske bær
20 g. Flormelis
Start med bunden:
Vanillestangen
flækkes, kornene skrabes ud og gnides ud i lidt af flormelissen for at skille
dem ad.
Flormelis,
vanilleflormelis, mel og smør blandes sammen. Ægget tilsættes og dejen samles
hurtigt. De pakkes ind i husholdningfilm og stilles på køl i ca. 30 minutter.
Dejen rulles ud på et meldrysset bord til en
tykkelse på ca. 4 mm. Der udstikkes små cirkler med en udstiksform (eller et
glas), med 1 cm. større diameter end den form du skal bage dejen i.
Dejcirklerne trykkes godt ned i de smurte
forme og al overflødig dej fjernes.
Bundene bages ved 190o i ca. 5
minutter, til de er gyldne. Herefter afkøles de.
Cremen:
Start med at rive citronskallen fint og
presse saften derud af bagefter.
Smørret smeltes ved svag varme. Æg, sukker,
citronsaft og -skal tilsættes og cremen koges op under konstant piskning.
Cremen hældes over i en skål og afkøles helt –
pisk jævnligt deri, til den er helt kold.
Servering:
Cremen fordeles i tærtebundene og pyntes med
friske bær. Lad dem stå på køl til de skal serveres og lige inden drysses de
med sigtet flormelis.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Femina.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Både bunde og creme kan tilberedes dagen før servering
AFPRØVET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar