onsdag den 18. marts 2020

Bolognese med kartoffellåg


Ca. 3 per.
1 stk. Løg
1 fed Hvidløg
400 g. Hakket oksekød
1 stk. Squash
1 stk. Rød peberfrugt
1 ds. Hakkede tomater
70 g. Tomatpure
1 ½ dl. Madlavningsfløde 8 %
1 spsk. Oregano - tørret
400 g. Kartofler
100 g. Revet ost
Salt
Peber
Olie – til stegning


Løg og hvidløg pilles og hakkes fint. Peberfrugten befries for kerner og den kommes i en foodprocessor, sammen med squashen og hakkes til det er helt fint.

Olien varmes op i en gryde og løg og hvidløg svitses heri. Herefter tilsættes oksekødet, som brunes godt.

De hakkede grønsager kommes i gryden, sammen med dåse tomaterne, tomatpureen, fløde og oregano. Det bringes i kog og småsimre imens du ordner kartoflerne.

Kartoflerne skrubbes eller skrælles og skæres i tynde skiver, evt. på et mandolinjern.

Kødsaucen smages til med salt og peber og kommes i et ovnfastfad. Kartoffelskiverne lægges ovenpå som et låg og der drysses med ost.

Bages ved 200o i ca. 30 minutter til osten er gylden og kartoflerne møre




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Mambeno.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Salat eller gnavegrønt
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
AFPRØVET: NEJ

Ingen kommentarer:

Send en kommentar