8 små tærter
MØRDEJ:
150 g. Smør - blødt
250 g. Hvedemel
80 g. Flormelis
1 st. Vanille
1 stk. Citron – skal fra
½ tsk. Salt
1 stk. Æg
CREME:
3 stk. Citroner – skal og saft fra
1½ dl. Piskefløde
200 g. Sukker
4 stk. Æg
2 stk. Æggeblommer
MARENGS:
4 stk. Æggehvider
150 g. Sukker
1 tsk. Citronsaft
1 knsp. Salt
MØRDEJEN:
Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
De gnides ud i en skule af flormelissen for at skille dem ad.
Smørret skæres i små tern.
Mel, flormelis, vanillesukker, citronskal og
salt blandes sammen i en røremaskine. Smørret tilsættes og røres ud i
melblandingen til det får en grynet konsistens. Dejen samles med ægget og æltes
let sammen. Herefter pakkes den ind i husholdningfilm og lægges i køleskab i 2
timer.
Dejen rulles i til en tykkelse på 3 mm. Dette
gøres nemmes mellem to stykker bagepapir. Dejen rulles rundt om kagerullen,
stadig i bagepapiret og lægges på køl i 30 minutter.
Dejen rulles af kagerullen og bagepapiret
fjernes. Og dejen fordeles i 8 små smurte tærteforme (10 cm. i diameter) Den
presses godt i kanterne af formene – lad den overskydende dej hænge ud over
kanten på formene.
Hver tærteform fores med bagepapir ovenpå
dejen og fyldes op med tørrede bønner. Bundene stilles i køleskab i 30
minutter.
Bages ved 190o i ca. 25 minutter.
Herefter fjernes bønner og bagepapir.
De bages igen ved 190o i ca. 10
minutter. Og afkøles i formene.
CREMEN:
Citronsaft og –skal røres sammen med de
øvrige ingredienser i en varmefast skål.
En liter vand varmes op i en gryde der er
mindre en skålen. Skålen med citronblandingen placeres i gryden og blandingen
varmes op til 60o – 62o. Blandingen hældes gennem en si
over i en anden skål og eventuelle luftbobler fjernes med en ske.
Cremen hældes i tærteformene – helt op til
kanten.
Bages ved 120o i ca. 20 – 25 minutter.
Cremen skal blive 70o. Så selvom
at den godt kan virke ufærdig og bløde, så lad dig ikke friste af at give dem
mere. Afkøles på en bagerist.
MARENGS:
Æggehviderne piskes skummende med bløde
toppe. Herefter tilsættes 5 spiseskefulde sukker, citronsaft og salt og fortsæt
med at piske til hviderne næsten er stive. Resten af sukkeret tilsættes og
marengsen piskes stiv.
Marengsen kommes i en sprøjtepose mes
stjernetyl og tylles ud s små toppe.
Bages ved 250o i ca. 8 – 10
minutter til marengsen er gylden.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Spis bedre.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
AFPRØVET: NEJ
LINK:
Ingen kommentarer:
Send en kommentar