torsdag den 23. marts 2017

Citrontærte de luxe


8 små tærter
MØRDEJ:
150 g. Smør - blødt
250 g. Hvedemel
80 g. Flormelis
1 st. Vanille
1 stk. Citron – skal fra
½ tsk. Salt
1 stk. Æg

CREME:
3 stk. Citroner – skal og saft fra
1½ dl. Piskefløde
200 g. Sukker
4 stk. Æg
2 stk. Æggeblommer

MARENGS:
4 stk. Æggehvider
150 g. Sukker
1 tsk. Citronsaft
1 knsp. Salt


MØRDEJEN:
Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud. De gnides ud i en skule af flormelissen for at skille dem ad.

Smørret skæres i små tern.

Mel, flormelis, vanillesukker, citronskal og salt blandes sammen i en røremaskine. Smørret tilsættes og røres ud i melblandingen til det får en grynet konsistens. Dejen samles med ægget og æltes let sammen. Herefter pakkes den ind i husholdningfilm og lægges i køleskab i 2 timer.

Dejen rulles i til en tykkelse på 3 mm. Dette gøres nemmes mellem to stykker bagepapir. Dejen rulles rundt om kagerullen, stadig i bagepapiret og lægges på køl i 30 minutter.

Dejen rulles af kagerullen og bagepapiret fjernes. Og dejen fordeles i 8 små smurte tærteforme (10 cm. i diameter) Den presses godt i kanterne af formene – lad den overskydende dej hænge ud over kanten på formene.


Hver tærteform fores med bagepapir ovenpå dejen og fyldes op med tørrede bønner. Bundene stilles i køleskab i 30 minutter.

Bages ved 190o i ca. 25 minutter.

Herefter fjernes bønner og bagepapir.

De bages igen ved 190o i ca. 10 minutter. Og afkøles i formene.

CREMEN:
Citronsaft og –skal røres sammen med de øvrige ingredienser i en varmefast skål.
En liter vand varmes op i en gryde der er mindre en skålen. Skålen med citronblandingen placeres i gryden og blandingen varmes op til 60o – 62o. Blandingen hældes gennem en si over i en anden skål og eventuelle luftbobler fjernes med en ske.

Cremen hældes i tærteformene – helt op til kanten.

Bages ved 120o i ca. 20 – 25 minutter.

Cremen skal blive 70o. Så selvom at den godt kan virke ufærdig og bløde, så lad dig ikke friste af at give dem mere. Afkøles på en bagerist.

MARENGS:
Æggehviderne piskes skummende med bløde toppe. Herefter tilsættes 5 spiseskefulde sukker, citronsaft og salt og fortsæt med at piske til hviderne næsten er stive. Resten af sukkeret tilsættes og marengsen piskes stiv.

Marengsen kommes i en sprøjtepose mes stjernetyl og tylles ud s små toppe.

Bages ved 250o i ca. 8 – 10 minutter til marengsen er gylden.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Spis bedre.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
AFPRØVET: NEJ
LINK: 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar